Anna Gullberg lämnar Mittmedia och Gefle Dagblad. Foto: SVT

Gullberg lämnar Gefle Dagblad

Uppdaterad
Publicerad

Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg lämnar sitt uppdrag och även Mittmedia-koncernen. Hon anger problemen med arbetsmiljön som orsak i ett pressmeddelande nu på eftermiddagen.

Anna Gullberg tog för några månader sedan time out från uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad.

Detta när uppmärksamheten kring ett huvudskyddsombud, som köptes ut under uppmärksammande former, blev som mest intensiv i samband med att den tidigare medarbetaren avled efter en tids sjukdom .

Kritiken från den fackliga organisationen SJF om brister i ledningens bemötande av enskilda medarbetare hade då funnits under en längre tid.

– Jag har funderat djupt och länge på den konflikt som företaget hamnat i kring arbetsmiljön det senaste året, som kulminerade i slutet av januari, och tycker att situationen är mycket olycklig. Mittmedia har idag många viktiga framtidsfrågor att ta sig an, och behöver kunna fokusera på dem, säger Anna Gullberg i ett pressmeddelande.

Mittmedia uppger att man ska rekrytera en ny chefredaktör. Fram till dess tar Anders Ingvarsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedia i Hälsingland, över som utgivare även för Gefle Dagblad.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.