Mannen får ytterligare 14 dagars fängelse Foto: Arkiv

Gympalärare tog skolflicka i underlivet

Uppdaterad
Publicerad

En lärarvikarie i Söderhamn som tidigare dömts för sexuellt ofredande av skolelever döms nu för ytterligare ett fall. Han ska ha tagit en minderårig flicka på underlivet under en gymnastiklektion.

SVT har tidigare berättat om lärarvikarien som dömdes till nio månaders fängelse för två fall av sexuellt övergrepp mot barn, elva fall av sexuellt ofredande, barnpornografibrott samt ofredande. Allt ska ha skett på den skola mannen var lärarvikarie.

Mannen åtalades senare för ytterligare ett fall. Ett brott han du döms för och får ytterligare 14 dagars fängelse för.  Han misstänks vid två tillfällen ha rört underlivet på en flicka i samband med en idrottslektion. Det misstänkta brottet har begåtts under samma tidsperiod som de tidigare fallen.

Lärarvikare dömd för sexbrott

Nytt åtal

Under onsdagen 28 mars inkom ytterligare ett åtal mot mannen våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande mot barn. Dessa misstänkta brott ska ha skett månaderna över årsskiftet 2016/2017. Rättegång där kommer att hållas i Hudiksvalls tingsrätt.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarvikare dömd för sexbrott

Mer i ämnet