Den 22-årige mannen är häktad misstänkt för mordet på Tova Moberg. Foto: Mikael Johansson/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

22-åringen häktas misstänkt för mord på Tova Moberg

Publicerad

Den 22-åring som misstänks för 19-åriga Tova Mobergs död har nu häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar till brott.

Hudiksvalls tingsrätt gick på åklagare Christer Sammens linje och häktar nu den 22-årige mannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Bevisläget är så pass att det räckte för en häktning. Det är en hel del utredningsåtgärder som kommer att göras nu, så vi ska inte säga för mycket, men bevisläget ser förhållandevis gott ut, säger kammaråklagare Christer Sammens.

Hur har Tova Moberg berövats livet?

– Jag kan inte gå in och beskriva det i detalj. Hon har naturligtvis berövats livet, det råder det ingen tvekan om, säger Sammens.

Åtal mot den misstänkte mannen ska vara väckt senast 1 juni.

LÄS MER: Misstänkt man tidigare polisanmäld för misshandel av Tova Moberg

22-åringen nekar till brott

22-åringens försvarare Bo Karlsson.

Bo Karlsson är 22-åringens försvarare. Han berättar att det har förekommit en hel del alkohol och att hans klients minnesbilder inte är helt tydliga, däremot förnekar han brott.

– Han känner inte till det som har hänt Tova. Han har ju hört om det i förhör, men det är inget han känner igen.

Har han någon egen förklaring till varför Tova Moberg hittas där hon hittas?

– Han har ingen förklaring eftersom han inte vet vad som har hänt, säger Bo Karlsson.

Försvann i söndags – hittades död på måndagen 

Det var i söndags kväll som polisen efterlyste 19-åriga Tova Moberg från Njutånger. Några timmar senare greps tre unga män, däribland Tovas tidigare pojkvän 22-åringen, i en fastighet utanför Forsa.

Efter ett omfattande eftersök hittades 19-åringens kropp i vattnet i Långsjön som ligger intill fastigheten. Då ändrades också brottsrubriceringen från misstänkt människorov till misstanke om mord.

Fortfarande misstänkta

I går onsdag beslutade åklagare Sammens att släppa de två män som tidigare suttit anhållna misstänkta för brott. Han säger i dag till SVT Nyheter att misstankarna mot männen kvarstå, men de inte längre är lika intressanta.

Tror du att de har bevittnat det misstänka mordet?

Inte som jag bedömer det i dagsläget, säger Sammens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet