Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ahmed Sabra blir överraskad med priset ”Min tränare”.

Ahmed från Gävle får årets ”Min tränare”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev guldkonfetti och kramkalas när Lilla Sportspegeln överraskade innebandytränaren Ahmed Sabra som blev årets ”Min tränare” 2022.

– Han fick mig att våga spela innebandy, säger 9-årige Theo Gästgivar Stjernmo.

Varje år delar Lilla Sportspegeln ut priset årets ”Min tränare”. Utmärkelsen finns för att uppmärksamma ungdomstränare och ledare runt om i landet. När priset skulle delas ut för femte året i rad kom över 300 nomineringar in.

Nioårige Theos nominering gjorde att priset hamnade hos innebandy- och fotbollstränaren Ahmed Sabra från Gävleklubben GGIK.

Lilla Sportspegeln

I sin nominering skrev Theo bland annat:

”Ahmed ser oss i laget, var och en av oss, han peppar oss och lär oss massor. Det var tack vare Ahmed jag vågade prova att spela innebandy”

”Jag brinner för att känna den här glädjen”

34-årige Ahmed Sabra har tränat GGIK:s ungdomslag i sex år och strävar efter att vara en bra förebild.

– Jag brinner för att känna den här glädjen, när man har visat något och det går bra. Det är värt det alla dagar i veckan, säger Sabra.

Lilla Sportspegeln finns att se på SVT Play, SVT Barn-appen och i SVT Barn (tidigare Barnkanalen) där programmet sänds tillsammans med Lilla Aktuellt.

Se hela Lilla Sportspegelns inslag i spelaren nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lilla Sportspegeln

Mer i ämnet