Han ska ha koll på sex olika idrotter

Uppdaterad
Publicerad

 Niklas Andersson från Hudiksvall är en av SVT:s sportkommentatorer under SM-veckan. Inte mindre än sex olika idrottsgrenar ska han ha koll på under tre dagar.

– Jag har rollen som tittarens röst i sändningen, jag får vara lite extra nyfiken. Jag har ju en expert bredvid mig i varje idrott, säger Niklas Andersson.

 Under fredagen kommenterar han draghund och rullstolsinnebandy. Senare under helgen handlar det om styrkelyft, bowling, jujutsu och brottning. En av favoritgrenarna att kommentera är draghundssport.

– Det är så oförutsägbart. Hundarna kan få vittring på något och dra ut i skogen, eller trassla in sig. Vad som helst kan hända, säger Niklas Andersson.

Niklas Andersson har jobbat för SVT sporten sedan 2008. Det här är nionde gången han jobbar som kommentator under SM-veckan.

– Det är årets höjdpunkt, både sommar- och vinterveckan är roliga att jobba med. Det är ju extra kul nu när det är på hemmaplan, säger Niklas Andersson som kommer från Hudiksvall.

 Vad tycker du om Söderhamn som värdstad?

Det verkar som om hela stan har mobiliserat inför SM-veckan. Det känns som om alla är här och tittar på tävlingarna. De har verkligen gjort ett otroligt jobb, och fått till fina banor och längdspår, säger Niklas Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan

Mer i ämnet