. Foto: Bildbyrån

Grannstäderna får ny chans – SM-veckan kan bli av 2024

Uppdaterad
Publicerad

Luleå och Boden får nu en ny chans att anordna SM-veckan. Riksidrottsförbundet har erbjudit grannstäderna att anordna SM-veckan för vinteridrott 2024.

När coronapandemin slog till under våren blev det stopp för många evenemang och tävlingar. Två städer som drabbades var Luleå och Boden som stod som värdar för SM-veckan för vinteridrott den 25–31 mars. SM-veckan är ett av Sveriges populäraste idrottsevenemang med SVT som sändande tv-bolag.

Men nu har Riksidrottsförbundet erbjudit städerna att anordna SM-veckan för vinteridrott 2024. Frågan kommer att behandlas i kommunfullmäktige i respektive kommun under hösten.

– Det här ger oss ett utmärkt tillfälle att än en gång lyfta fram det goda samarbetet mellan Luleå och Boden. Tillsammans är vi en stark arena på många sätt och nu får vi en möjlighet att lyfta våra goda vinterförhållande för en mängd idrottsgrenar, säger Lenita Ericson (S), kommunalråd i Luleå i ett pressmeddelande.

Kommunalrådet i Boden, Claes Nordmark (S) säger att han redan nu har börjat ladda inför 2024.

– Efter att pandemin tvingade oss att ställa in SM-veckan tidigare i år känns det extra motiverande att arrangera SM-veckan 2024.

SM-veckan är ett återkommande svenskt multisportarrangemang anordnat av Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Television (SVT) tillsammans med respektive värdstad.

Under det årliga arrangemanget samlas ett flertal olika sporter på samma plats, där man korar svenska mästare i respektive sport. Tävlingarna är öppna för RF:s samtliga specialidrottsförbund. Både en vintervecka och en sommarvecka anordnas, för vinter- respektive sommarsporter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan

Mer i ämnet