För Luleå och Boden som delar på arrangörskapet blir det första gången de arrangerar en SM-vecka. Foto: SVT

Tre städer i Norrbotten får SM-veckan

Publicerad

Både Luleå , Boden och Piteå erbjuds att bli värdstad för SM-veckan vintertid. Luleå/Boden får bli värdstad vintern 2020 och Piteå år 2022.

I dag offentliggör Riksidrottsförbundet och Sveriges television sitt beslut att låta Luleå/Boden och Piteå arrangera SM-veckan.

SM-veckan är ett fantastiskt evenemang för våra kommuner och för hela Norrbotten. Vi ser alla fram emot att få bjuda in besökare och deltagare till oss, säger Niklas Nordström (s) kommunalråd i Luleå.

Även Borås erbjuds arrangemanget år 2021.

– Det var tre bra ansökningar, med lite extra plus till Luleå/Boden för kreativiteten. Det blir spännande att se om idéerna, bland annat ett skidmaraton mellan städerna, förverkligas, konstaterar Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

Första gången för Luleå och Boden

Egentligen hade Luleå och Piteå sökt arrangemanget för andra år än vad de har erbjudits och därför måste respektive kommunfullmäktige fatta beslut innan det är helt klart att de blir SM-veckoarrangörer.

För Luleå och Boden som delar på arrangörskapet blir det första gången de arrangerar en SM-vecka.

– Förutom så klart goda förutsättningar för idrottstävlingar, visar värdstäderna ett starkt engagemang och har ansökningar som är väl förankrade i såväl kommun, näringsliv som hos idrotten, säger Per Bergljung, evenemang och partneransvarig på Riksidrottsförbundet.

Bodens kommunalråd Inge Andersson (s) är positiv till nyheten. 

– Ett mycket glädjande besked. Detta stärker ytterligare vårt samarbete med Luleå. Föreningslivet i boden har bra erfarenhet att arrangera större tävlingar, säger Inge Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan

Mer i ämnet