Olle Larsson är vd för Sisyfosgruppen som har köpt Dragon Gate. Foto: SVT

Klart: Här är Dragon Gates nya ägare

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterades Dragon Gates nya ägare på en presskonferens. Och det är företaget Sisyfos som har köpt hotellanläggningen vid Dalälven utanför Älvkarleby.

Dragon Gates framtid har varit oklar ända sedan den kinesiska ägaren la ut hotellanläggningen till försäljningen. Processen har dragit ut på tiden, men i torsdags  trädde köpeavtalet med nya ägaren Sisyfos AB i kraft och i dag presenterade man sina planer på en presskonferens.

– Nu tar en process vid där vi talar med entreprenörer och alla som har idéer om området. Vi räknar med att det tar ett år, säger Olle Larsson, vd för Sisyfos.

Dragon Gate

Ska sälja vidare

Hans bolag kommer inte att på egen hand driva verksamheter utan kontaktar entreprenörer som får stå för driften av till exempel hotelldelen.

– Vi är utvecklare, inte operatörer, säger Olle Larsson.

Han ser inte Sisyfos ägande som ett långsiktigt åtagande. Någon gång kommer Sisyfos att sälja verksamheten vidare, ungefär som när ett riskkapitalbolag pratar om en exit. Det avskräcker inte Marie Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Det här är ett företag som genomför det de säger att de ska. Så jag har stora förhoppningar, säger hon.

Sisyfos AB

Enligt företagets hemsida är Sisyfosgruppen en privatägd företagsgrupp som äger, investerar och utvecklar verksamheter inom bland annat fastighetsutveckling.

Sisyfosgruppen äger sedan tidigare bland annat Venngarns slott i Sigtuna och Kaggeholms slott i Ekerö kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dragon Gate

Mer i ämnet