Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här växer ”lillbocken” från drygt fyra till sju meter. Pam Henning är vice ordförande och sekreterare i Vasaskolans naturvetenskapliga förening. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Här är ”Lillbockens” kaxiga hälsning till storebror – växer med två meter

Uppdaterad
Publicerad

Minst lika traditionsenlig som Gävlebocken är den Lilla bocken som brukar göra storebror sällskap. Även den har fått flytta i år – och växer dessutom rejält.

– Den är större både på höjden och skalmässigt, säger Pam Henning, vice ordförande och sekreterare i naturvetenskapliga föreningen på Vasaskolan.

Ända sedan 1973 har Lilla bocken byggts av Vasaskolans elever och placerats jämte sin storebror. Faktum är att ”lillbocken” innehar världsrekordet som största julbock på 16 meter, vilket sattes 1993.

På senare år har Lilla bocken mätt drygt fyra meter i höjd medan stora Gävlebocken är omkring tolv meter. I år blir dock ”lillbocken” sju meter hög och växer sig därmed närmare storebror.

Ett 50-tal elever från Vasaskolan har jobbat dag och natt senaste dygnen för att få Lilla bocken på sin nya plats till första advent.

Se arbetet i klippet ovan och var Lilla bocken får stå i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävlebocken

Mer i ämnet