Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hassan, till höger, visade god kamratskap mot sin vän Revan. Foto: Barbro Sellin/SVT

Hassan prisas efter hjärtliga kompisdraget i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

11-åriga Hassan Abdi Barqadle i Söderhamn ställde upp för kompisen när simkunskaperna satte stopp för badhusaktiviteten. Trots att han kan simma satte han på sig armpuffar för att kompisen inte skulle känna sig ensam.

I slutet av april arrangerades en badhusaktivitet för unga i Söderhamns kommun. Efter att en kompis blev märkbart generad över att vara den enda som behövde armpuffar i den djupa bassängen stegade Hassan fram och tog också på sig ett par.

Stolta arrangörer

Verkstäderna är en ungdomssatsning inom Söderhamns kommun, för att ge unga en meningsfull och aktiv fritid. Under måndagen tilldelades Hassan Abdi Barqadle Verkstädernas hedersomnämnade med motiveringen att han visat prov på stor vänskap.

Hassan Abdi Barqadles föräldrar, Nima Nur Abduelle och Abdi Barqadle är mycket stolta över sin sons agerande. Foto: Barbro Sellin/SVT

Hör Hassan själv, hans kompis och hans stolta föräldrar berätta vad som hände i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.