Hör Yngve berätta om hur han ska få bort det sista vattnet från källaren i videoklippet. Foto: Anders Öhlund/SVT

Hemstabon Yngves källare vattenfylldes – nu har han fått hjälp

Publicerad

Yngve Vassberg i Hemsta, tre kilometer från Gävle, hade 1,6 meter vatten i sin källare på onsdagen. Nu är det bara några centimeter kvar – men det mesta är ändå förstört.

– Jag fick hjälp med pumpningen, det gick på ett par timmar. Sedan har jag ringt till några av mina bandmedlemmar. Där har jag fått hjälp att bära upp instrument, högtalare, utrustning och så vidare. Men allt är förstört, säger musikern Ynge Vassberg.

”Bara telefonkö”

Medan Yngve fått hjälp med att få bort vattnet är det värre för grannen Rolf Nilsson på andra sidan gatan. Delar av husets sidoväggar har rasat in och och det är fullt med bråte i källaren.

Översvämningar i Gävleborg 2021

– Frysboxen som är nästan två meter har fått frispel och flyttat sig, pelletspannan som är en dryg meter har nästan varit täckt av vatten och allt pellets är blött, säger Rolf Nilsson i Gävle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet