En 19-åring åtalas för grov misshandel av Hille/Åbyggebyspelaren Kid Andersson. Foto: TT

19-årig hockeyspelare åtalas – svingade klubba i ansiktet på Gävlespelare

Uppdaterad
Publicerad

Ett krossat käkben, en sprucken läpp och flera skadade tänder. Nu åtalas den 19-årige hockeyspelaren från Dalarna som misstänks för grov misshandel av Hille/Åbyggebyspelaren Kid Andersson i januari.

Det var under en juniormatch i januari som Kid Andersson fick en hockeyklubba slagen rakt över läppen när han satt i abvytarbåset. Kid Andersson har uppgett att han, innan incidenten, sprutat vatten på den misstänkte 19-åringen. Kid Anderssons övre käkben krossades på flera ställen, hans läpp sprack och flera tänder skadades i samband med händelsen.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att Avestaspelaren har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att slå med ett tillhygge.

Kid Andersson skadades svårt efter att en motspelare svingade en klubba med full kraft i ansiktet på honom. Foto: Privat

Nekar till brott

Enligt Aftonbladet, som var först med att berätta om åtalet, så ska 19-åringen i förhör ha uttryckt stark ångest över det inträffade. Spelaren erkänner händelseförloppet men nekar till grov misshandel då han menar att han siktat på vattenflaskan och inte på Kid Anderssons ansikte när han svingade sin klubba. Spelaren är avstängd i ett års tid.

Straffskalan för grov misshandel är från 18 månaders fängelse till sex år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.