Livstidsdomen mot mördade Tova Mobergs expojkvänn står fast sedan Högsta domstolen avslagit hans överklagan. Foto: privat/Mats Andersson, TT

Högsta domstolen avslår överklagan från Tovas mördare

Uppdaterad
Publicerad

Högsta domstolen har meddelat att de inte prövar fallet med mördade Tova Moberg från Njutånger. Därmed står expojkvännens livstidsstraff fast.

Tova Mobergs expojkvän som dömts till livstidsfängelse av Hudiksvalls tingsrätt och senare av hovrätten för mord och flera fall av misshandel och olaga hot får inte fallet prövat i Högsta domstolen.

Det var P4 Gävleborg först med att berätta. Högsta domstolens besked kom på torsdagsförmiddagen.

Expojkvännen överklagade domen till HD eftersom han i första hand ville bli frikänd då han har nekat till inblandning i mordet, men i andra hand få fängelsestraffet tidsbestämt.

I beslutet går att läsa att ”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd.”

Tova Moberg hittades brutalt mördad i sjön intill expojkvännens gård utanför Hudiksvall i maj 2017.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet