Fallet Tova Moberg har prövats av hovrätten. Dom i målet meddelas torsdagen den 17 maj klockan 11. Foto: Arkiv/Robin Herzog, SVT

Hovrättens dom i fallet Tova Moberg

Uppdaterad
Publicerad
På torsdag förmiddag kommer domen i fallet med mördade 19-åriga Tova Moberg, efter att den 23-årige man som tidigare dömts till livstids fängelse i tingsrätten, överklagat domen till hovrätten i Sundsvall.

Mannen har hela tiden nekat till mordet, och hävdat att det finns en annan gärningsman. Ett förnekande som tingsrätten inte tog någon hänsyn till, och därför dömde honom till livstids fängelse.

Vid hovrättsförhandlingarna så pläderade 23-åringens advokat advokat Tomas Olsson dels för ett frikännande, men också för en rejäl straffsänkning om hans klient ändå skulle befinnas skyldig.

Vill se livstidsstraff

Åklagaren i målet, Christer Sammens, menade å sin sida att livstidsstraffet som tingsrätten utdömde var ett rimligt straff för det brutala mordet, och pläderade för att straffet skulle fastställas av hovrätten.

– Det finns ett livstidsstraff man ska tillämpa i vissa fall och i det här fallet så menar jag att det bör tillämpas, sade Christer Sammens när förhandlingarna i hovrätten avslutades.

Domen blir offentlig klockan 11 på torsdagen.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet