Sonja Van Der Bliek ansluter från kanadensiska proffsligan för spel i Brynäs kommande säsong. Foto: TT

Hon ersätter Sara Grahn

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF har skrivit kontrakt med den kanadensiska målvakten Sonja Van Der Bliek. Även högerforwarden Cassandra Vilgrain är klar för klubben.

Sonja Van Der Bliek är född 1989 i Toronto, Kanada och har under den gångna säsongen spelat för Toronto Furies i CHWL. Hon ersätter Brynäs landslagsmeriterade målvakt Sara Grahn som skrivit på för Luleå.

– Jag har länge önskat spela hockey i Sverige eftersom det är ett annat typ av spel och en bra möjlighet att resa, och Brynäs är en bra klubb med fin anrik historia. Rekryteringen och kontakten med tränarna har varit riktigt bra och jag ser fram emot att komma på plats och börja jobbet på isen. Jag är också exalterad över att utforska Gävle och Sverige, och att lära mig mer om den svenska kulturen.

GD

På forwardsidan stärker klubben upp med Cassandra Vilgrain som närmast kommer från i spel i Collegehockey för University of British Columbia.

Brynäs IF skriver kontrakt med Cassandra Vilgrain Foto: The Ubyssey/Brynäs IF

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GD

Mer i ämnet