Hotade med handgranater för att få medicin – apotek i Söderhamn utsatt för rån

Uppdaterad
Publicerad

Ett apotek i Söderhamn blev utsatt för rån på onsdagseftermiddagen, då en man hotade att spränga handgranater om han inte fick ut medicin.

Polisen uppger att det hela inträffade vid 16.30-tiden. En man kom in i apoteksbutiken och sa att han hade två handgranater med sig. Han hotade att spränga dem om han inte fick medicin.

Personalen gav honom medicin, varpå han lämnade butiken. Polisen larmades och skickade sedan flera patruller till platsen, och en sökinsats drogs igång efter mannen, men utan framgång. En förundersökning om rån har inletts.

Ingen gripen

Vid 21.30-tiden hade ännu ingen person gripits som misstänkt, och det finns ingen identifierad misstänkt. Det uppgav presstalesperson Magnus Jansson Klarin vid polisens region Mitt.

Huruvida mannen verkligen hade handgranater med sig är svårt att säga, enligt polisens presstalesperson.

– Men det är ingen som har sett att han haft någon handgranat på sig, säger Magnus Jansson Klarin.

Stängde efter rånet

Apoteksbutiken stängde efter händelsen och personalen togs omhand efter den omtumlande upplevelsen.

– Det är klart att personalen har tagit illa vid sig, säger Magnus Jansson Klarin, men han har ingen mer information om hur personalen tagit det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.