17 elever och två ledare från Bromangymnasiet är i Bryssel och ska nu avbryta besöket. Foto: SVT

Hudikelever avbryter besök i Bryssel – var på matchen

Uppdaterad
Publicerad

17 elever från Bromangymnasiet i Hudiksvall var i Bryssel igår för att gå på landskampen mellan Belgien och Sverige. De fick poliseskort tillbaka till hotellet efter terrordådet då två svenskar sköts till döds.

Hudiksvalls kommun skriver på sin hemsida att eleverna går på gymnasieskolans fotbollsinriktning och var på utbytesbesök hos en Belgisk skola tillsammans med två ledare. Som en del av besöket var de bjudna på matchen.

– Vi har varit i kontakt med ledarna som bekräftar att hela gruppen från Bromangymnasiet är oskadd. De följer direktiven från Svenska fotbollsförbundets säkerhetsansvariga och kommer att stanna kvar på fotbollsstadion tills de får besked om att det är säkert att lämna området. Vi har kontinuerlig kontakt med ledarna och följer händelseutvecklingen, säger gymnasiechef Urban Wickman på kommunens hemsida.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Besöket kommer att avbrytas. Gymnasiets krisgrupp har under morgonen jobbat med att förbereda hemkomsten för elever och lärare.

– Gruppen landar på Arlanda sent i kväll. De möts av chartrad buss som har med sig personer från elevhälsan, som också kommer att vara tillgängliga framåt, säger Urban Wickman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet