Hudiksvalls kommun vill ha in synpunkter från cyklister för att få hjälp att planera framtidens cykelmöjligheter i kommunen. Foto: TT/Arkiv

Hudiksvall vill bli en bättre cykelkommun

Publicerad

Hudiksvalls kommun vill utvecklas som cykelkommun. Nu vill kommunen veta vad cyklisterna tycker är viktigt.

Hudiksvalls kommun har en cykelpolicy, som ska ge vägledning för framtidens prioriteringar kring cykeltrafik.

Via hemsidan efterlyser nu kommunen synpunkter från folk som cyklar i Hudiksvall, för att kunna ta in deras erfarenheter kring Hudiksvall som cykelkommun.

Målet för Hudiksvall

Visa

Cykeltrafiken i kommunen ska utvecklas och växa. Det ska finnas heltäckande, bekvämt, sammanhängande gång- och cykelnät. Tillgängligheten för denna trafik till viktiga samhällsfunktioner ska förbättras. Ytstandarden på det befintliga gång- och cykelnätet ska vara god och andelen som använder cykel för resor kortare än 5 kilometer ska öka.

Det ska vara lätt att ta sig fram säkert och tryggt på cykel i Hudiksvalls kommun. Det ska även vara enkelt att göra en del av sin resa med cykel och smidigt kunna byta till kollektiva färdmedel.

Källa: Hudiksvall.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer