I Jakobs kyrka i Hudiksvall erbjuds stöd, samtal och ljuständning i samband med mordrättegången som inleds på måndagen. Foto: Henrik Sendelbach

Hudiksvall vill ge stöd under mordrättegången

Uppdaterad
Publicerad

Mordet på Tova Moberg i Hudiksvall rullas upp i Hudiksvalls tingsrätt på måndag. Många har berörts starkt, inte minst ungdomar. Inför rättegångsstarten har samhället förberett sig för att ge stöd till den som behöver.

Hudiksvalls kommun har gått ut med information om den ovanliga satsningen. Mordet på en ung kvinna från bygden har väckt stora och starka känslor, och när rättegången startar väntas det väcka frågor, tankar och funderingar.

Kommunen berättar att kyrkan, Brottsofferjouren och Hudiksvalls kommun gemensamt samverkar kring att ge stöd. Jakobs kyrka ska ha öppet varje vardag mellan 11 och 15, för ljuständning och förbön.

Fallet Tova Moberg

Samtal och fika i ungdomshörna

Under dagarna då rättegången pågår finns också möjlighet att prata med någon, i form av samtalsstöd. Värdarna i kyrkan tar emot och kontaktar kyrkopersonal för samtalen.

Ungdomar kan samlas i Jakobs hörna, i S:t Jakobsgården, onsdagar klockan 13 till 17. Där erbjuds fika och samtalsmöjligheter.

Kyrkan erbjuder också möjlighet för den som vill prata direkt med präst eller diakon. Då får man ringa församlingsexpeditionen, på telefon 0650-540784.

Mordet på Tova Moberg orsakade förstämning i en hel bygd. Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet