Hör HHC:s tränare Lars Lövblom och nyvärvade Conny Strömberg inför kvalmatchen mot Vita Hästen. Foto: Robin Herzog/SVT

Hudiksvalls HC för första gången i kvalserien till hockeyallsvenskan

Publicerad

För första gången någonsin har Hudiksvalls HC tagit sig till hockeyallsvenskans kvalserie efter att ha besegrat Östersund i avgörande playoff-spel. Den 21 mars spelas den första kvalmatchen på bortaplan mot Vita Hästen.

Det blir tio möten mot fem lag och drygt 540 mils resande tur och retur för att ta sig till bortamatcherna. Hudiksvalls HC är underdogs i sammanhanget, men det behöver inte alltid vara något dåligt enligt HHC:s tränare, Lars Lövblom.

– Vi slår ur underläge, de har all press på sig och kommer från en serie där de har spelat ett negativt kval och vi har spelat ett positivt kval. Det är ett lag med lågt självförtroende vi möter medan vi kommer med ett fullproppat självförtroende, så det tror jag kommer vara en avgörande faktor, säger Lars Lövblom.

Conny Strömberg tipsar

Nyvärvade veteranen Conny Strömberg spelade för Vita hästen på 90-talet och i morgon möter han sin gamla klubb som kämpar för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan. Avgörande situationer som den här, är nåt han varit med om flera gånger förut.

– Har du några tips till dina lagkamrater?

– Det är att komma med rutin och lite tips. Försöka hjälpa andra med tanke på att jag varit i den här situationen förut, jag kan komma med tips på saker som man kanske inte tänker på om man är 20 eller 25 år, säger Conny Strömberg.

Innanför och utanför ramarna

Marginalerna är små och det blir en tuff utmaning för Hudiksvalls HC att kvala vidare. Enligt tränare Lars Lövblom är vägen till seger att agera inom uppsatta ramar.

– Vi spelar väldigt kompakt och tätt defensivt, och bra målvaktsspel, powerplay, boxplay, och kan vi hålla det och inte gå utanför ramarna då tror jag vi kommer bli jättefarliga, säger Lars Lövblom.

Matchen mot Vita Hästen spelas den 21 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.