• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är mycket fotarbete”, säger Lars-Göran Lundh, förstanamn på lokala Gävlepartiet Plus55 med fokus på frågor för äldre människor. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Här är småpartierna i Gävleborg som du aldrig kunnat rösta på innan: ”Finns ett missnöje”

Uppdaterad
Publicerad

Bortom de etablerade partierna dyker det som brukligt upp några lokala nykomlingar inför varje val.

– Ibland finns det ett missnöje, det behövs något annat eller något nytt, säger Lars-Göran Lundh, förstanamn på nystartade partiet Plus55 i Gävle.

Landsbygdspartiet oberoende i Söderhamn ställer upp med sju kandidater till kommunfullmäktige för första gången. De är ett av de nya partierna, med valbara namn till kommunvalen på sin valsedel, som finns i Gävleborg.

I Gävle har några tidigare moderater startat partiet Plus55 med fokus på äldre.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

– Som äldre är man inte värd något. Man lyssnar inte på oss som har den här enorma erfarenheten, säger Lars-Göran Lundh.

Starta klippet och följ för att se hur ett nystartat parti jobbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

Mer i ämnet