”Min klient mår ganska dåligt – än idag” – säger målsägarbiträde Angelica Dipeders Foto: SVT/Arvid Jansson

Rättegången om våldtäkt mot barn i Gävle avslutad – målsägarbiträdet: ”Min klient mår dåligt än”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen avslutades rättegången mot den man i 55-årsåldern från Gävle som står åtalad för flera fall av våldtäkt mot barn. Gärningar som enligt åtalet ska ha begåtts under sommaren 2017 då målsägande i fallet var under 15 år.

– Min klient mår ganska dåligt – än idag, säger Angelica Dipeders, målsägarbiträde.

Det började med en kontakt på internet. En kontakt som ledde till att den åtalade Gävlebon i 55-årsåldern plockade upp den unga flickan på hennes hemort i sin bil. Därefter följde en serie övergrepp vid olika tillfällen, menar åtalet mot mannen.

– Den här rättegången är en stor psykisk press för min klient. Att behöva prata om saker och detaljer kring händelserna igen, säger Angelica Dipeders.

Yrkar på långt fängelsestraff

Skadeståndanspråket i målet är 230 000 kronor.

– Våldtäkt mot barn är ett sådant brott där det är som lägst två år i straffskalan och här är det frågan om brott vid flera tillfällen. En annan påföljd än ett långvarigt fängelsestraff kan inte komma ifråga, säger Arek Nowak, Kammaråklagare.

SVT Gävleborg har sökt den åtalade mannens advokat som inte vill ställa upp på intervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.