Kartongfabriken i Iggesund behöver effektivisera. Foto: SVT

Iggesund Paperboard varslar 150 anställda

Publicerad

Iggesund Paperboard, inom Holmenkoncernen, vidtar idag åtgärder för att säkerställa en effektiv verksamhet och långsiktig lönsamhet i Iggesunds bruk.

Varslet är en del i ett effektiviseringspaket som syftar till att öka produktionskapaciteten och minska kostnaderna för verksamheten.

Lokala förhandlingar inleds

Lokala förhandlingar med berörda personalorganisationer kommer att påbörjas med målet att genomföra personalreduktionen innan årets slut.

– Vi har en stark ställning på den globala kartongmarknaden men vi måste proaktivt arbeta med att behålla vår konkurrenskraft. Som ett led i det förbereder vi en ökning av produktionskapaciteten med cirka 100 000 ton och kommer nu även att göra en översyn av organisationen i syfte att säkerställa en effektiv verksamhet och en långsiktig lönsamhet för Iggesunds bruk, säger Daniel Peltonen, VD, Iggesund Paperboard i pressmeddelandet.

Iggesunds bruk har idag ca 800 anställda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer