Hemmapremiär för Brynäs: ”Vi kan dela in arenan i olika sektioner”

Uppdaterad
Publicerad

SHL säsongen är i gång och i kväll torsdag möter Brynäs Timrå hemma. Under den matchen och ytterligare två hemmamatcher gäller fortfarande publikrestriktioner och för att hålla koll på att allt går rätt till samarbetar föreningen med länsstyrelsen.

För att det inte ska uppstå trängsel under matchen har länsstyrelsen i Gävleborg tillsammans med Brynäs IF gjort en tillsyn av arenan.

– Vi kan dela in arenan i olika sektioner om 300 besökare, säger Pernilla Dahlborg tillförordnad klubbdirektör Brynäs IF.

1850 på åskådarplats

Förutom 400 gäster i restaurang och loger kan sammanlagt 1 850 personer tas in på åskådarplats. Utifrån rådande restriktioner har klubben möjlighet att ha 50 personer på ståplats.

– Vi kommer stöta på problem och då får man lösa dem på plats. Bara verksamhetsutövaren tar tag i problemen när de kommer, säger Joakim Hellgren som är avdelningschef på Länsstyrelsen

Publikrestriktioner ska tas bort

Från den 29:e september har regeringen aviserat att publikrestriktionerna i samband med bland annat sportevenemang tas bort. Det skulle innebära att Brynäs skulle kunna utöka åskådarantalet till upp emot 7900 personer.

I klippet kan du se och höra mer om vilka problem som kan uppstå i samband med matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.