Männen misstänks för illegal rovdjursjakt Foto: SVT/TT

”Jag räknar med att utredningen kommer att svälla”

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Christer B Jarlås är fortsatt tystlåten kring gårdagens stora polistillslag mot jägare runt om i Hälsingland.

– Jag vill inte gå in på detaljer främst för att vi ännu inte gjort ordentliga förhör med de anhållna. Dessutom tror jag att utredningen kommer att svälla och vi kommer att få förhöra fler människor därför vill vi att så få detaljer kring det här blir allmänt kända, säger Christer B Jarlås.

Det var igår förmiddag som polisen slog till på fyra olika platser i Hälsingland och grep fyra personer misstänkta för grovt jaktbrott i samband med rovdjursjakt.

Större delen av gårdagen gick åt att transportera de misstänkta jägarna och få fram försvarsadvokater. Under onsdagen kommer man att göra de första längre förhören med de gripna.

– Jag räknar med att fatta ett beslut under torsdagen om vi ska begära de misstänkta häktade, säger Christer B Jarlås.

I samband med husrannsakningarna under gårdagen så beslagtogs bland annat både vapen och fordon. De ska nu undersökas av polisens tekniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.