Lantmäteriet avstyrker förslaget Foto: SVT

Kärleken namnger INTE torg i Hofors

Publicerad

Efter Hoforsbornas rekordinsamling i Musikhjälpen förra året kom man på idén att döpa om ett torg i Hofors till ”Kärlekens torg”. Men förslaget ser ut att gå om intet efter att Lantmäteriet nu säger nej.

Efter att Lantmäteriet avstyrker förslaget meddelar kommunens strategi- och servicechef Håkan Eck att han rekommenderat ett avslag. Men nu är det upp till politikerna om torget ska hedras med namnet efter den historiska insamlingen ”Med Kärlek från Hofors”.

– Det baseras på de svar som vi fått in från bland annat Lantmäteriet och hembygdsgårdar. Men det är politikerna som fattar det slutliga beslutet, säger han till Nyhetsbyrån Siren.

Planerna på ”Kärlekens Torg” sjösattes efter en lokal omröstning på kommunens hemsida, något SVT Gävleborg tidigare har berättat om, där förslaget ”Kärlekens torg” fick flest röster.

Ser över ett längre perspektiv

Lantmäteriet anser ”det kan vara ett vällovligt syfte att uppmärksamma kommuninvånarnas insatser i Musikhjälpen” men att detta skulle kunna ges ett annat uttryck. Frågan är om kopplingen till Musikhjälpen kommer vara solklar för kommuninvånarna om 30-40 år, resonerar Lantmäteriets utredare.

Hur det blir i Hofors står klart den 21 november, då kommunstyrelsen ska presentera sitt beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.