• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det har brunnit i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Marita Söderström är den privatperson som startat en insamlingsbössa till Musikhjälpen. Foto: SVT

Största insamlingen någonsin i Musikhjälpens historia

Publicerad

”Med kärlek från Hofors” är nu den största insamlingen från privatpersoner i Musikhjälpens historia, vilket även uppmärksammades under fredagskvällen.

Det började som ett litet initiativ av privatpersonen Marita Söderström , som senare växte till ett engagemang på orten som Musikhjälpen sällan har skådat. I skrivande stund är insamlingsbössan är nu uppe i över 660.000 kronor – vilket är den största insamlingen av en privatperson någonsin.

Besökte buren

När Marita tillsammans med flera andra från Hofors gick in i buren under fredagskvällen, frågade programledaren Kodjo Akolor vad hennes teknik varit för att få så många att engagera sig.

– Insamlingen måste vara levande – det måste vara någon som kommunicerar med alla som vill vara med. Någon som hela tiden pratar och peppar, sa Marita Söderström.

– Du måste förstå att det här är i särklass den största insamlingen av en privatperson som har gjort under de nio år som Musikhjälpen funnits? Frågade Kodjo, varpå en betydligt rörd initiativstartare svarade:

– Jag tror inte ens att jag förstår det.

 Hofors i buren!!

”Vi räddar liv”

Efter att ha få smälta beskedet något, så har Marita senare skrivit ett långt tack-inlägg på sociala medier till alla som ställt upp under tiden som insamlingsbössan funnits.

”Jag kan inte längre skoja bort det jag, Emil och Hofors har gjort. För det vi gjort och gör är på fullaste allvar. Vi räddar liv”, skriver hon.

”Det vi tillsammans gjorde igår är något jag aldrig kommer att glömma. Gårdagen är en av de viktigaste sidorna i min bok”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet