Alexander Lindelöf klar för Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Västeråsbacken Alexander Lindelöf, 22, blev Brynäs första nyförvärv inför nästa säsong när han presenterades av sportdirektör Andreas Dackell på tisdagen.

Trots en rekordtidig sorti från årets SHL har Brynäs redan börjat rusta inför säsongen 2019/20. Tidigare under tisdagen presenterades återvändaren Michael Sundlöv som ny sportchef i föreningen och på tisdagseftermiddagen blev alltså Alexander Lindelöf klar för laget (han är yngre bror till Manchester Uniteds och fotbollslandslagets Victor Nilsson Lindelöf).

– Han har stor potential att bli en storback i SHL, säger Andreas Dackell. Han har ett bra spelsinne och en bra elakhet i sig, han gör bra saker som öppnar ytor för andra. Han kommer att stora kliv och bli topp fyra i Brynäs.

– Jag har strävat hela min karriär mot att få spela i SHL, säger Alexander Lindelöf i Brynäs IF:s egna sändning. Det känns helt rätt för mig att ha skrivit på ett tvåårskontrakt med Brynäs.

Fler spelare på gång

Brynäs missade slutspel för första gången på elva år och vill inte göra det igen och går ut hårt medan kvartsfinalerna precis startat i SHL. Två andra Västeråsspelare som enligt Sportbladet sägs vara på gång till Brynäs är forwarden Lukas Zetterberg och målvakten Samuel Ersson som spelat i Brynäs tidigare som junior.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.