Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Klart med fortsatt nygammalt alliansstyre i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Det tidigare styret bestående av Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, fortsätter in i nästa mandatperiod i Söderhamn.

– Det har varit huvudspåret för de här fyra partierna samfällt, säger John-Erik Jansson (C) som är kommunstyrelsens ordförande.

Beroende av stöd från andra partier

Allianspartierna utgör liksom tidigare ett minoritetsstyre och har sammantaget minskat från 22 mandat 2018 till 20 i årets val. Det innebär att alliansen fortsätter att vara beroende av stöd från andra partier. Socialdemokraterna är det största partiet i kommunfullmäktige med 15 mandat. Sverigedemokraterna erövrade 10 mandat och är näst störst. Så var kommer det nygamla styret söka stöd?

– Vi jobbar brett för en bra utveckling för Söderhamns kommun. Det har vi sett under de här fyra åren att vi ibland får stöd från S och V och bland får vi stöd av SD, säger John-Erik Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.