Regionrådet: ”Vi prioriterar grupper utifrån bland annat betalningsförmåga.” Foto: SVT

Klart med gratisbussar för skolungdomar i sommar

Uppdaterad
Publicerad

I går fattade regionens hållbarhetsnämnd beslutet om att länets skolungdomar kommer att få åka buss gratis under sommaren.

X-trafik kommer skicka ut sommarlovsbiljetten till ungdomarna i början av juni. Och gratisbiljetterna gäller för obegränsat antal resor dygnet runt med alla X-trafiks bussar, X-tåg, Tåg i Bergslagen samt UL:s bussar och Upptåg inom Gävleborgs län från den 16 juni till den 19 augusti 2018.

Syftet med satsningen är att ungdomar ska kunna resa kollektivt till sommarjobb, men det är även ett sätt att få ungdomar att välja kollektivtrafiken som alternativ.

Erbjudandet riktar sig till länets ungdomar som är mellan 12 och 18 år och eftersom det är regeringen som skjuter till pengar beräknas det inte bli några extrakostnader för Region Gävleborg.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.