Det är fastighetsbolaget K2A som vill bygga 126 lägenheter mot Styrmansgatan. De har fått det fösta bygglovet på Godisfabriken. Foto: K2A Fastigheter

Klartecken för första bygglovet på Godisfabriken

Publicerad

Första bygglovet på nya stadsdelen Godisfabriken fick tummen ned av tjänstemännen, balkongerna är 30 centimeter för djupa. Politikerna i nämnden beslutade dock ändå att bevilja bygglovet, som gäller 126 lägenheter.

Detaljplanen för området som kallas Godisfabriken, på gamla Läkeroltomten, tillåter att balkonger endast får sticka ut 1,0 meter, medan 1,3 meter behövs för tillgänglighetsanpassning.

Första bygglovet gäller att få bygga 126 lägenheter med just 1,3 meter djupa balkonger. Kommunens tjänstemän ville avslå bygglovsansökan, men som SVT tidigare berättat, tog politikerna i samhällsbyggnadsnämnden ett annat, väntat beslut, under onsdagen.

– Balkongerna blir 1,3 meter istället för 1 meter, säger Kjell Helling (L), vice ordförande i nämnden.

Politikerna anser att avvikelsen från detaljplanen är så pass liten att det går att godkänna. Den här frågan kan bli aktuell för fler byggen på Godisfabriken.

– Men många kommer säkert att ha indragna balkonger och då är djupet inget problem, säger Kjell Helling (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.