Tre kommuner i Hälsingland beviljar tillstånd till uteservering året runt för att hjälpa krogarna i pandemikrisen. Detta genom ett nytt beslut. Foto: Marcus Ericsson / TT

Klartecken för uteservering året runt i tre kommuner i Hälsingland

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska restauranger i Bollnäs, Söderhamn och Ovanåker få ha öppet på uteservering året om. Det har Kommunalförbundet Hälsingland beslutat, för att hjälpa den krisdrabbade branschen.

Coronapandemin har drabbat restauranger hårt. I Hälsingland vill man råda bot på det, och har nu tagit beslut om att förlänga uteserveringssäsongen – till året runt.

Tidigare har det endast varit tillåtet med uteservering mellan 1 april och sista oktober.

Övriga kommunala tillstånd som behövs ska finnas för att tillåta uteservering, och även medgivande från polismyndigheten. Gällande coronarestriktioner omfattar också uteserveringarna.

– Detta möjliggöra en utökad verksamhet för våra restauranger, något som är särskilt viktigt i dessa tider som har slagit hårt mot restaurangnäringen, säger Marie Centerwall, S, ordförande för Kommunalförbundet Hälsingland, samt kommunalråd i Bollnäs.

– Vi hoppas att öppna uteserveringar året runt kan bidra till att minska de ekonomiska konsekvenserna för branschen, säger hon i ett uttalande på Bollnäs kommuns hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.