Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia blir årets programledare för ”Musikhjälpen”. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Klas från Hudiksvall blir programledare för Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vilka som kommer att leda årets upplaga av Sveriges Radios Musikhjälpen. En av de tre programledarna är i år Hudiksvallssonen Klas Eriksson.

– Det är en ära, säger han till SVT.

Klas Eriksson är mest känd som karaktären Leif i SVT:s komediserie ”Leif & Billy” och kommer att få sällskap av de något mer vana programledarna Tina Mehrafzoon och Oscar Zia. Klas Eriksson har tidigare år varit gäst i programmet och varit mycket engagerad i musikhjälpen – i år blir det dock programledarpremiär.

– Jag frågar mig själv, hur fan blev det såhär? säger han.

Nedräkning påbörjad

Mellan 12 och 18 december blir de tre programledarna inlåsta i en glasbur på Kungstorget i Göteborg för att under 144 timmar sända radio och samla in pengar. Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.