Vinterns stora mängder snö fick taket att rasa i mars. En del av det böjda skelettet syns i den främre delen av bilden. Foto: Robin Herzog, SVT

Kommunen beviljar pengar till Storgärdshallen

Uppdaterad
Publicerad

Storgärdshallens tak rasade in i mars efter att stora snömängder ansamlats. Sen dess har ideella krafter jobbat med att få ihop pengar till återuppbyggnaden genom bland annat pengainsamling. Nu bidrar kommunen med 300 000 kronor per år för driftkostnader.

Många från Gällsta IK hade inför kommunfullmäktige samlats i Bergsjögården för att på plats få höra politikernas resonemang. Klubben hade begärt att kommunen skulle bidra med 450 000 kronor per år under sex års tid, men kommunen beviljade 300 000 kronor per år under fem års tid. Kommunen kommer att pröva bidraget separat varje år.

Kommunens bidrag kommer att stå för driftkostnaderna som omfattar, el-, vatten- och avloppskostnader.

Ny permanent ishall

Under sammanträdet gav Tor Torlander (M) ett tilläggsförslag att påbörja planeringen av en ny permanent ishall i Gnarp. Ett förslag som kommunfullmäktige också gick med på. Hur den processen ska se ut är inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.