Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christina Qvick-Engström visar några av sina konstverk på utställningen ”Bit för bit” på Häktet – konstgrafisk verkstad i Bergsjö. Foto: Lari Honkanen/SVT

Konstnären Christina Qvick-Engström ställer ut i Bergsjö

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen hade en ny konsutställning vernissage på Häktet – konstgrafisk verkstad i centrala Bergsjö. Utställningen ”Bit för bit” består av en samling färgglada kollage av konstnären Christina Qvick-Engström.

Christina Qvick-Ängström var i många år verksam som textilkonstnär, men har gått över till kollage på senare år.

– När jag flyttadde hem till Bergsjö och gick i pension, kände jag att ville jag byta till en teknik som är mer hanterbar, säger hon.

Christina Quick-Engströms konst finns representerad i många kommuner och regioners konstsamlingar. Men det är extra nervöst att ställa ut i sin hemort.

– Christina Qvick-Engström är en välkänd och uppskattad textilkonstnär som under de senaste åren arbetar med collage, där bitar av bilder klipps och monteras till en helt ny bild som uppstår i en lätt kalejdoskopisk skapelseprocess som mynnar ut i en helt ny spännande bildupplevelse, säger Jöran Österman som driver Häktet.

Klicka på videon för att se några av Christina Quick-Engströms verk och höra hur flytten påverkat hennes konstnärsskap

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.