Poliskontroll efter landsväg. Arkivbild. Foto: TT

Körkortslös förare ”tränade” efter kuggad uppkörning

Uppdaterad
Publicerad

Tre förare som stoppats i Ljusdals kommun under måndagen riskerar dagsböter efter att de varit ute på vägarna utan att ha rätt till det. En av förarna uppgav för polisen att syftet med bilfärden var ”träning”.

Under måndagen rapporterades tre olovliga körningar i Ljusdal Kommun, rapporterar den lokala polisen på sin facebook-sida.

Under morgonen kontrollerade polisen en bilförare på riksväg 83 i Järvsö. Föraren hade endast körkortstillstånd och påstod att syftet med körningen var att träna på de saker föraren hade kuggat på vid sin uppkörning i förra veckan.

Skulle ”handla mat”

Vid lunchtid kontrollerade polisen ytterligare en bilförare i Ljusdal, denna gång vid Tingsgatan. Föraren hade endast körkortstillstånd och håller på att ta körkort. Syftet med körningen uppgavs vara att åka och handla mat.

På eftermiddagen kontrollerade polisen en bilförare på Ringvägen. Föraren, som sedan tidigare fått sitt körkort återkallat tre månader på grund av hastighetsöverträdelse, blev nu rapporterad för grov olovlig körning.

Riskerar böter

De rapporterade förarna riskerar nu dagsböter och en spärrtid från transportstyrelsen på körkortstillstånd respektive körkortsbehörighet mellan 6 och 12 månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.