Stort räddningspådrag efter en frontalkrock på gamla E4 söder om Hudiksvall. Foto: Amanda Bodin/TT

Två döda efter krock mellan buss och personbil i Enånger

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor har avlidit efter trafikolyckan i Enånger i Hudiksvall på torsdagskvällen då en buss krockade med en personbil. Sju personer fördes till sjukhus.

De två avlidna var hemmahörande i Sundsvall.

Olyckan inträffade på länsväg 583 strax söder om Enånger vid 20.30-tiden på torsdagen. Räddningstjänsten ryckte ut såväl från Hudiksvall som från Söderhamn.

Förhör med vittnen

Totalt sju personer var inblandade i olyckan. Fyra av dem i bilen, tre i bussen.

Dödsolyckan i Enånger

– Vi har fyra kritiskt skadade och har haft folk fastklämda i bil, säger Pär Mossnelid vid räddningstjänsten till TT under torsdagskvällen.

På fredagsförmiddagen kunde polisen berätta att arbetet fortsätter med olyckan samt att förhör kommer hållas med eventuella vittnen till olyckan.

– Vi kommer även hålla förhör med de personer som var inblandade i olyckan så fort som det är möjligt, säger Pelle Vamstad, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Polisen har beslagtagit bussen och personbilen som var inblandad i olyckan för att göra en teknisk undersökning.

Två döda – brott utreds

Samtliga inblandade personer fördes till olika sjukhus för vård, enligt polisen. På fredagsmorgonen meddelar polisen att två kvinnor i 30- respektive 20-årsåldern har avlidit av sina skador. Enligt TT färdades kvinnorna i personbilen. Anhöriga är underrättade.

Ytterligare två personer, en äldre man och en kvinna, ska vårdas för livshotande skador, även de ska vara hemmahörande i Sundsvall. Övriga skadade ska inte ha livshotade skador, enligt Hudiksvalls Tidning.

Händelsen utreds av polisen som grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppskada. Men i nuläget är ingen misstänkt för olyckan. Båda fordonen har tagits i beslag och det kommer göras en teknisk undersökning av dem.

– Vem dessa misstankar riktas mot kommer vi inte kommentera i detta läge, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral till SVT Nyheter Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Enånger

Mer i ämnet