SVT Nyheter har flugit med drönare över sökområdet – en gård i ett skogsparti vid vattnet några mil från Hudiksvall. Foto: SVT

Tova Mobergs kropp låg 20 meter ut i vattnet

Publicerad

När polisen hittade Tova Mobergs kropp, var det i vattnet i närheten av den gård i Forsa varifrån sökandet utgått. Hur kroppen hamnat där vill dock kammaråklagare Christer Sammens inte gå in på.

Vid den avspärrade fastigheten i Forsa fanns ingen båt. Trots det hittades Tova Mobergs kropp 20 meter ute i vattnet. Frågan är hur den kom dit.

– Nu kommer du in på saker jag inte tänkt att avslöja, säger Christer Sammens till SVT Nyheter Gävleborg.

Men du har en teori om hur det har gått till?

– Ja.

Försvårande men inte avgörande

Att kroppen låg i vattnet är försvårande för den tekniska utredningen men får ingen avgörande negativ effekt på utredningen, tror åklagaren.

– Vissa saker kan försvåras, det kan tex ha funnits spår på kroppen som försvunnit i vattnet. Men vad gäller omständigheterna kring själva dödsfallet – dödandet i sig – så tror jag inte att utredningen påverkas, säger Christer Sammens.

LÄS MER: Ex-pojkvännen häktad – misstänks ha mördat Tova Moberg

Rättsläkaren som undersöker kroppen har lämnat viss inledande information till utredarna men den slutgiltiga rapporten dröjer.

– Jag utgår från att obduktionen blev klar igår, men den slutgiltiga rapporten kommer först om ett par veckor. Det som tar tid är bland annat de rättskemiska analyser som behöver göras, säger Christer Sammens.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet