Kyrkoherden Lena Funge och annan personal från Forsa-Högs församling finns tillgänglig som samtalsstöd i Forsa kyrka. Utöver det har Hudiksvalls kommun personal från krisgruppen i kyrkan, som till exempel en kurator. Foto: Robin Herzog/SVT

”Man är chockad, man är förvirrad, man är ledsen”

Publicerad

Efter olyckan där en minderårig mopedist dog i Forsa utanför Hudiksvall har Forsa kyrka hållit extra öppet under måndagen och så är även fallet på tisdagen. Kyrkan erbjuder samtalsstöd, ljuständning och på plats finns även kommunens krisgrupp med bland annat kurator.

– Man blir chockad och det är fruktansvärt när det händer så här unga personer, säger Lena Funge, kyrkoherde i Forsa-Högs församling.

Under måndagen hade kyrkan öppet långt in på kvällen för att ta emot besökare och under tisdagen kommer kyrkan att ha öppet så länge det finns behov.

Var de som var inblandade i olyckan kända i bygden?

– Ungdomarna här känner varandra, större är det inte. Jag tror att alla ungdomar vet vilka de här var, säger Lena Funge.

Och fortsätter:

– När det är någon ung som har dött då brukar ungdomsgängen vilja sörja tillsammans.

Den andra mopedisten som också var med i lastbilskrocken vårdas på sjukhus.

Hör kyrkoherden Lena Funge berätta mer om sorgen och stödet som erbjuds i klippet ovan.

Flera personer har lämnat blommor och ljus på minnesplatsen som växt fram vid korsningen i Forsa där en minderårig mopedist dog i en krasch med en lastbil. Foto: Robin Herzog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.