De boende flyttas till andra lägenheter Foto: TT

Lägenheter för dementa läggs ner i Bomhus

Publicerad

24 lägenheter för dementa kommer successivt att avvecklas när två enheter vid Kristinelundgården läggs ner. Andledningen är att det byggs nya boenden, det skriver Gävle kommun i ett pressmeddelande.

Tidigare har 30 lägenheter har sedan tidigare avvecklats vid Kristinelundsgården i Bomhus. Nu försvinner ytterligare 24.

– Lokalerna vid Kristinelundsgården är inte ändamålsenliga och uppfyller inte gällande standardkrav för vård- och omsorgsboende, säger Annmarie Sandberg, förvaltningschef vid Omvårdnad Gävle.

Flyttas till andra lägenheter

Det är sedan tidigare beslutat att man succesivt ska lämna lokalerna. Nu finns, enligt Annmarie Sandberg andra tillgängliga lägenheter som möjliggör flytten. Både boende och personal kommer alltså att flyttas över till andra platser.

– Vi är väl medvetna om att en flytt innebär stora påfrestningar för äldre personer och vi kommer att göra allt som kan underlätta för kunderna, säger Annmarie. Vi kommer att ombesörja kundernas flytt och ansvara för nedpackning, flytt, uppackning osv. Förvaltningen kommer att stå för kostnader som uppstår i samband med flytten.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.