• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vår reporter rapportera från platsen för knivattacken i Gnarp. Foto: Lari Honkanen/SVT

Larm om knivattack under natten – polisen utreder mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdag larmar en man om att han blivit knivhuggen av en annan man. Händelsen ska ha inträffat i mannens bostad utanför Gnarp.

Den knivhuggna mannen har berättat att han vaknat av att den misstänkte mannen är i hans bostad och att mannen sedan gått till attack med kniv.

– Mannen ska ha fått flera knivhugg.  Han är svårt skada, men inte livshotande, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen i region Mitt.

Känner varandra

Den skadade mannen transporterades med ambulans till sjukhus. Den misstänkte, som är i 30-årsåldern kunde gripas under natten. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

– Vi tror att det här personerna känner varandra på något sätt, men det är oklart hur, säger Magnus Jansson Klarin.

Enligt Hudiksvalls Tidning befinner sig även den misstänkte mannen på sjukhus. Han har anhållits av åklagare.

Se vår reporter rapportera från platsen för knivöverfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.