Lastbilsolycka norr om Gävle – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

En man har om kommit efter en svår trafikolycka på E4 norr om Gävle på fredagen. Olyckan har orsakat långa köer och trafiken omdirigeras både norr och söder om olycksplatsen då vägen där är avstängd.

Olyckan inträffade vid trafikplats Hagsta på fredagseftermiddagen och E4 är helt avstängd i båda riktningar.

Enligt Ali Riekki vid Gästrike räddningstjänst så är minst två personer svårt skadade.

– Enligt de första uppgifterna som vi fick skall en av de skadade personerna också ha omkommit , säger han till SVT Nyheter Gävleborg.

Region Gävleborg bekräftar nu att en person har avlidit i samband med olyckan.

Bilen där en föraren skadades men barnet i bilen ska vara oskadd. Foto: Privat/Somruedee Fahlgren

Sjukdom orsaken

Enligt polisen drabbades en lastbilschaufför av sjukdom och tappade kontrollen över sitt fordon med släp. Lastbilsekipaget körde ner cirka 200 meter av mittvajern innan den kolliderade med en mötande bil.

I den mötande personbilen som var på väg norrut fanns det ett lite barn och en manlig förare. Räddningstjänsten fick klippa loss föraren och han är förd till sjukhus.

Två ytterligare skadade

Alla inblandade i olyckan förs med ambulanser till sjukhus, enligt polisen. Enligt Region Gävleborg är det, förutom den avlidne, en svårt skadad och en lindrigt skadad person som vårdas på sjukhus. Ytterligare en fjärde person har fått lämna sjukhuset.

Dödsolyckan är den första dödsolyckan sedan 2012 på den aktuella sträckan på E4 mellan Gävle och Axmartavlan. Den olyckan var en singelolycka i höjd med Testeboån.

Trafikverket beräknar att olyckan ska ha stor påverkan på trafiken på E4 fram till klockan 23.00. Bärgningsarbete ska ske och vajerräcket ska lagas. Trafiken leds om via från Hagsta i söder och Axmartavlan i norr via väg 583 uppger Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.