Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lyssna själv till utdrag ur det inspelade samtalet Visa alla (2)
Visa alla (2)

Skådespelare vid Glada Hudik-teatern konfronteras – hör inspelning från mötet: ”Du ska låta bli”

Uppdaterad
Publicerad
En teaterdeltagare konfronteras av en enhetschef och en god man – ett möte som spelas in. Inspelningen ligger senare till grund för en Lex Sarah-utredning där kommunens egna utredare konstaterar att de ”på ett verbalt otrevligt sätt konfronterar deltagaren”. Nu kan du själv lyssna till delar av ett av samtalen.

SVT Gävleborg har fått tillgång till ljudfiler som kommunen baserat en Lex Sarah-utredning på. Det är sammanlagt 40 timmars inspelat material som kommunens utredare gått igenom.

En av inspelningarna handlar om att en av teaterdeltagarna tidigare ringt en väns gode man och framfört synpunkter som vännen själv inte har vågat.

Det har gjort den gode mannen arg och gode mannen menar att deltagaren agerat som en representant för Glada Hudik-teatern. Teaterdeltagaren som har en funktionsnedsättning känner sig påhoppad och missförstådd när enhetschefen tillsammans med den gode mannen konfronterar teaterdeltagaren.

Hör delar av den 25 minuter långa konfrontationen i klippet här ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer