Maja Nylén Persson och Brynäs siktar mot toppen

Publicerad

Förra säsongen var inget att hurra över för Brynäs hockeydamer. Men till den här säsongen har Brynäs rustat ordentligt och har ambitioner att utmana i toppen.

Redan från start hade Brynäs en tunn trupp förra året och den blev ännu tunnare efter flera skador bland annat på storstjärnan Jennifer Wakefield. Nu har Wakefield lämnat men i stället har klubben, med lagkaptenen Erika Grahm som ansvarig för damlaget, värvat starkt. Årets lag innehåller 10 nyförvärv. En av de nya spelarna är den 18-åriga backen Maja Nylén-Persson från Avesta som förra säsongen spelade i Leksand.

– Det känns jättekul att det snart drar igång med en ny säsong och extra spännande med nytt lag och ny miljö, säger Maja Nylén-Persson

Nöjd med Brynäs satsning på damerna

Att något hänt med Brynäs när det gäller damhockeyns status verkar tydligt. Till exempel deltog fyra damspelare tillsammans med bland andra flera NHL-proffs i Brynäs tradionella internmatch mellan svarta och vita på försäsongen. En match där inte minst Maja Nylén-Persson visade upp sin skicklighet och hon verkar nöjd med gävlelagets satsning.

 – Brynäs har en riktigt bra organisation som har en framtidsplan där även damerna är inkluderad och det känns jättebra.

Flera lag som utmanar om SM-guldet

Luleå har tagit hem de två senaste gulden och var förra säsongen överlägsna i serien. Men nu verkar det bli större konkurrens om slutsegern.

– Jag tror det är fler lag som kan utmana Luleå i år. HV 71 ser väldigt starka ut, Linköping, Djurgården... så det kommer bli tufft och tight

Men för Maja Nylén-Persson är det klart hur hon vill att säsongen ska avslutas.

–Så klart man vill vinna guld, det är därför man går till hallen varje dag.

Så har Brynäs värvat

Nyförvärv

Agnes Åker målvakt

Mariam El-Mahmadi back

Maja Nylén-Persson back

Emma Forsgren back

Johanna Olofsson back

Michela Cava forward

Emma Murén forward

Lara Stalder forward

Denisa Krizova forward

Katerina Mrazova forward

Förluster

Wilma Carlsson

Matilda af Bjur

Cassandra Vilgrain

Savannah Newton

Kayla Gardner

Sonja van der Bliek

Jennifer Wakefield

Andrine Furulund

Ivana Bilic

Moa Wiklund

Caroline Markström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.