Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Maria Larsson berätta vad som hände när hon och sambon hjälpte de två poliserna som slogs för livet utanför sin bil. Foto: Daniel Sjöholm, Alberto Lozano/SVT

Polisattacken i Ljusne – Maria tvekade inte att ingripa: ”Skulle göra det igen”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen skadades två poliser i Ljusne, när de överfölls av en man i 40-årsåldern som de gripit och placerat i baksätet på polisbilen. Ljusnebon Maria Larsson och hennes sambo tvekade inte en sekund när de två nödställda poliserna behövde hjälp. Ingripandet kan ha räddat polisernas liv.

Det var i den lilla bruksorten Ljusne strax söder om Söderhamn i Hälsingland som dramat utspelade sig. Maria Larsson och hennes sambo Sebastian Norling såg från sitt lägenhetsfönster hur de båda poliserna grep den misstänkte mannen.

– Sedan hörde jag ett hemskt skrik, berättar hon.

Polisattacken i Ljusne

Försökte ta vapnen

En av poliserna blev biten och slagen av den misstänkte mannen. Dessutom försökte han ta vapnen från både den slagna polisen och hennes kollega. Vad som hade hänt om mannen lyckades få tag på vapnen vet ingen.

– I det här fallet så underlättade det mycket. Man höll på att brottas med den här gärningsmannen, de var i en utsatt situation, allmänheten kunde vara med och lösa det här så vi är oerhört tacksamma från polisens sida att vi kunde få allmänhetens stöd, säger Karl von Krusenstjerna, lokalpolisområdeschef i Hälsingland.

Hör Maria Larsson berätta i videon vad som hände när hon och sambon hjälpte de två poliserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisattacken i Ljusne

Mer i ämnet