Mamman klättrade in och ut ur det brinnande huset för att rädda sina barn. Nu vårdas hon med livshotande skador. Foto: SVT.

Mamma vårdas med livshotande skador efter villabrand i Edsbyn

Uppdaterad
Publicerad

Mamman klättrade upp och ner för en stege för att rädda sina barn ur det brinnande huset. Hon fördes sedan med brännskador till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård. Nu meddelar sjukhuset att hon vårdas med livshotande skador.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades om villabranden i Edsbyn. Kvinnan befann sig i huset tillsammans med sex barn.

En tioåring hoppade ner från huset och lyckades ställa upp en stege mot huset. Där kunde mamman klättra upp och ner med resten av barnen.

Villabranden i Edsbyn

– Hon har gått in flera gånger för att hämta barnen och ådragit sig svåra brännskador, säger insatsledare Pär Palm.

Kvinnan fördes vidare till sjukhus för vård. I en kommuniké meddelade Akademiska sjukhuset i Uppsala att kvinnan vårdas med livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabranden i Edsbyn

Mer i ämnet