Män gripna för bilbränder i Gävle – polisen följde spåren i snön

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern greps i natt misstänkta för att ha tänt på två bilar på Redargatan i Gävle. Polisen hittade en av de misstänkta genom att följa fotspåren i snön.

Klockan 02.07 larmades räddningstjänsten till Redargatan där en bil brann. Strax efter kom nästa larm om ytterligare en bil, inte långt därifrån på samma gata.

– Patrullen som är där kan nästan omedelbart gripa en misstänkt gärningsman, det var snudd på att han togs på bar gärning, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Polisen följde spåren i snön

Omständigheter på platsen gjorde att polisen misstänkte att mannen inte varit ensam i sitt agerande.

– Det är ju så fiffigt att det är snö som man kan följa spåren i. Det verkar då som att det finns ytterligare en gärningsman och vi kan spåra honom ut till Testeboån och terrängen däromkring.

Gick genom isen

Eftersom polisen misstänkte att mannen kunde ha försökt ta sig över vattendraget hölls räddningstjänsten underrättad ifall det skulle bli aktuellt med en räddningsinsats.

– Han kom till slut fram självmant och då hade han också gått genom isen.

Polisen har säkrat spår vid de båda bilarna som brunnit och männen anhölls av åklagare under morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.