Polisen utreder ett grovt brott som inträffade vid lunchtid på torsdagen och delar av Sofiedalskolan i Valbo har spärrats av. Foto: Stefan Larsson/SVT

Man häktas för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som tidigare anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan häktades under måndagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen nekar till brott.

Under måndagsförmiddagen hölls häktningsförhandlingen mot mannen och Gävle tingsrätt beslutade då att häkta honom.

– Det som vi har baserat häktningsframställan på är uppgifter från målsägande, vittnen men även tekniska beslag som bevisning, säger åklagare Karin Winter.

Vad de tekniska beslagen består av vill Karin Winter i nuläget inte kommentera.

Det var under torsdagen som polisen började utreda ett grovt brott på Sofiedalskolan, och delar av byggnaden spärrades av. Sent på kvällen samma dag greps och anhölls en man i 20-årsåldern. På fredagsförmiddagen gick Åklagarmyndigheten ut med uppgifter om att en person misstänks på sannolika skäl för våldtäkt mot barn. 

Mannen, som inte ska vara anställd av skolan, sitter nu häktad i väntan på rättegång. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.