Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här förs den mordmisstänkte mannen till häktet Foto: Tor Jonsson SVT

Man häktas misstänkt för mord på kvinnan i Forsa

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som i lördags greps på sannolika skäl misstänkt för mordet på sin sambo, en kvinna i 60-års åldern, häktades under tisdagen i Hudiksvalls tingsrätt. Mannen varken erkänner eller förnekar brott på grund av berusning vid tillfället för det misstänkta brottet. 

Under tisdagen häktades mannen som i lördags greps av polisen på en adress i Forsa utanför Hudiksvall. Häktningsförhandlingarna hölls i Hudiksvalls tingsrätt bakom stängda dörrar.  

– Nu är vi bara i början på en väldigt omfattande utredning och kan bara invänta den rättsmedicinska undersökningen och se vad den ger, säger mannens advokat Jan Nyman.

Offret och den misstänkta var sambos

Enligt åklagare Birgitta Fernlund var den döda kvinnan och den misstänkte mannen sambos.

Åklagaren kan inte lämna några besked kring hur det gick till när kvinnan bragts om livet eftersom förundersökningen måste bedrivas utan att det kommer ut detaljer till personer som kan ha uppgifter att lämna.   

– Bevisningen har räckt till att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, men närmare om vad det finns för bevisning går inte att uttala sig om i det här läget, säger åklagare Birgitta Fernlund. 

Åtal kommer väckas senast den 9 augusti.  

Tidigare dömd för misshandel 

Den mordmisstänkte mannen dömdes så sent som den 30 maj i år för misshandel av den nu döda kvinnans vän. Mannen dömdes då till villkorlig dom om 50 timmar samhällstjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Forsa

Mer i ämnet