Foto: SVT / Roger Nilsson / Gävle News

Man misstänkt för mordförsök gripen efter biljakt i centrala Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kortare biljakt kunde polisen gripa en man i 35-årsåldern som varit efterlyst misstänkt för ett mordförsök i början av november. En kvinna i 35-årsåldern skadades i samband med biljakten. Hon misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Vid 13.30-tiden under torsdagen greps en man misstänkt för mordförsöket på en restaurang i Gävle tidigare i november. Enligt polisen observerade en patrull den misstänkta mannen i en bil som körs av en kvinna i 35-årsåldern.

Polis prejade bil

Då bilen inte stannade för polisen tog en kortare biljakt vid i de centrala delarna av Gävle och polispatrullen tvingades till slut att preja bilen.

Den efterlyste mannen greps på platsen och kvinnan som skadats fördes med ambulans till sjukhus. Hon misstänks nu för grovt skyddande av brottsling.

Flera misstänks för inblandning

Det var kvällen den 5 november som polis larmades till en pizzeria i centrala Gävle efter att man i 45-årsåldern blivit knivskuren. Redan kvällen efter greps en man i 30-årsåldern, som senare häktades, misstänkt för inblandning i mordförsöket.  

35-åringen som greps under torsdagen har varit efterlyst sedan början av november. Senare under torsdagen anhölls han på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.